Actueel

De resultaten uit de Werksessies Duurzaamheid

De resultaten uit de Werksessies Duurzaamheid

- uur

Meer waterstof economie? Kijk naar de mogelijkheden om de huidige LPG stations om te bouwen naar waterstofstations. Meer circulaire bedrijventerreinen? Maak het mogelijk door leerlingen en studenten innovatieve oplossingen te laten aandragen bij bedrijven. 

Zorg bovendien dat de overheid het goede voorbeeld geeft: deel overheidsgebouwen met de buren! Daarbij kun je denken aan het delen van parkeerplaatsen of de inzet van de kantine als buurthuis.

Het zijn enkele voorbeelden van de ideeën uit de Werksessies Duurzaamheid. Ruim 40 deelnemers van gemeenten in Haaglanden en de provincie Zuid-Holland gingen aan de slag met vijf duurzame thema’s.

 

Het vervolg op de Werksessies Duurzaamheid

De werksessies leveren de input voor het Duurzaamheidsprogramma van de Omgevingsdienst Haaglanden. Hierin maken we de ideeën concreet op het gebied van vergunningen, toezicht en handhaving.

 

Voor de ideeën die we niet volledig kunnen uitvoeren, kunnen we kansen creëren. Tijdens energiescans bij bedrijven kunnen wij bijvoorbeeld de mogelijkheden verkennen voor innovatieve samenwerking tussen bedrijven en onderwijs. Of denk aan een goede informatievoorziening zodat uitwisseling van stoffen mogelijk is en het credo 'afval bestaat niet' werkelijkheid wordt.

 

Meer teruglezen en terugzien van de Werksessies Duurzaamheid? Check onze nieuwsbrief