Nieuw: traineeship bij één van de vijf Omgevingsdiensten

Wij zoeken trainees die de leefomgeving een beetje beter willen maken. Een specifieke opleidingsrichting vragen we niet, wel een scherpe blik. Net als enthousiasme om uitdagingen aan te pakken en, soms complexe, vraagstukken op te lossen. Heb jij dat?

Bij wie kom je terecht?

De vijf omgevingsdiensten in de provincie Zuid-Holland werken op veel gebieden met elkaar samen. Ook dit traineeship hebben wij samen opgezet. Voor jou als trainee betekent dit dat je solliciteert op het gezamenlijk traineeship, maar in dienst treedt bij één van de vijf omgevingsdiensten (OZHZ, DCMR, ODMH, ODWH en ODH).

Als omgevingsdiensten hebben wij bijzonder werk! Met onze adviezen, controles en vergunningen dragen we bij aan een fijne plek om te wonen en te werken. Dit doen we namens de gemeenten in Zuid-Holland en de provincie. Je vindt in onze provincie grote industrieën, havengebieden en drukke binnensteden, maar ook rustige natuurgebieden, kleine dorpskernen en uitgestrekte agrarische gebieden. Dat maakt het werk veelzijdig en dynamisch.

Wat ga je doen?

Het traineeship duurt 1,5 jaar. In deze periode maak je kennis met verschillende organisatieonderdelen en de daarbij behorende facetten van ons werk. Zo ervaar je wat het beste bij jou past. Denk aan het beoordelen van aanvragen of meldingen (vergunningverlening), meelopen met onze inspecteurs (toezicht) en nadenken over welke effecten activiteiten van bedrijven hebben op de omgeving (advisering). Daarnaast ondersteun je de projectleider of ben je zelf projectleider, zowel bij inhoudelijke als bij bedrijfsvoerings- en procesoptimalisatieprojecten.

En na het traineeship? De intentie is dat je een vast contract krijgt voor een functie waarin jouw talent het meest tot zijn recht komt.

Meer informatie en solliciteren

Op de website van De Betere Wereldbaan vind je meer informatie over het traineeship en lees je ervaringen van andere trainees.

Enthousiast geworden? Je kunt tot en met maandag 29 mei solliciteren. Zie www.debeterewereldbaan.nl/traineeship voor meer informatie over de procedure.