Werken bij

Bij Omgevingsdienst Haaglanden werk je samen met ruim 230 deskundige collega’s aan een schoon milieu, natuurbehoud én een veilige leefomgeving. Vergunningen verlenen, toezicht houden en waar nodig handhaven zit in onze genen. Dit betekent voortdurend rekening houden met uiteenlopende belangen. De afdeling Bedrijfsvoering ondersteunt de organisatie hierin. Onze ambitie? Vandaag meedenken over duurzame oplossingen van morgen.

We zoeken regelmatig nieuwe collega’s met hart voor de leefomgeving. We streven naar een organisatie waarin iedereen zich gewaardeerd en gehoord voelt. Werk jij mee aan het beschermen van de leefomgeving? Bekijk onze vacatures en solliciteer!

Wij werken aan beter leven

Koen: van trainee naar data specialist

"Na afronding van mijn studie zocht ik een plek waar ik twee interesses kon combineren: het inzetten van data om te werken aan een duurzame leefomgeving. Mijn persoonlijke drijfveer is om die data slim in te zetten om de wereld elke dag een beetje beter te maken."

Ga naar Koen: van trainee naar data specialist

Lia: Evenwicht in de maatschappij en natuur

"Aan mij en mijn collega’s om te onderzoeken hoe het met de bodem is gesteld en daar advies over te geven. Elke dag werken we hier hard om de bodemkwaliteit te verbeteren en dus het evenwicht te bevorderen!"

Ga naar Lia: Evenwicht in de maatschappij en natuur

Isabeau: beschermen van zeldzame fauna

"Als we de beschermde diersoorten niet helpen, verkleinen de populaties. Dan is er steeds minder verscheidenheid, en dat leidt weer tot een monotoner landschap. De biodiversiteit behouden, daar doen we het voor."

Ga naar Isabeau: beschermen van zeldzame fauna

Werken als Toetser en Vergunningverlener

Nieuwsgierig naar het veelzijdige werk van een Toetser en Vergunningverlener bij Omgevingsdienst Haaglanden? Onze collega’s Hamed en Angela vertellen je meer over hun werk en wat onze regio zo bijzonder maakt.

Werken als Toezichthouder

Toezichthouders Camiela en Ferdy vertellen in deze video wat de regio Haaglanden zo bijzonder maakt. Van grote steden als Den Haag, waar veel mensen dicht op elkaar wonen en werken, tot aan het specialistische glastuinbouwgebied het Westland. En natuurlijk de prachtige kust, waar veel horeca is gevestigd, mensen recreëren, maar ook wonen en werken. Veel verschillende belangen dus waar een toezichthouder rekening mee moet houden. Dát maakt werken bij Omgevingsdienst Haaglanden zo interessant.

Werken bij team Informatievoorziening

Benieuwd naar de diverse taken van de afdeling Informatievoorziening? Bekijk onze animatievideo over team Informatievoorziening. Bij Omgevingsdienst Haaglanden verlenen we vergunningen, houden toezicht, handhaven waar nodig en geven advies. Dat doen we met vele professionals die in de hele regio werken. Om ze goed hun werk te laten doen, is er ons team informatievoorziening.

De Betere Wereldbaan

Een betere wereld. Dat klinkt misschien ver weg. Maar jij kunt er werk van maken. Jóuw werk. Alle vacatures van de Zuid-Hollandse omgevingsdiensten vind je op www.debeterewereldbaan.nl

Wij staan open voor wat jij te bieden hebt, wij zijn benieuwd hoe jij ons beter maakt.

Ga naar De Betere Wereldbaan

Inhuur experts

Aan de slag op inhuurbasis? Dat kan! Via de digitale inhuurdesk bieden wij zelfstandige professionals en leveranciers de mogelijkheid mee te dingen naar tijdelijke inhuuropdrachten. Inschrijven is eenvoudig. Heb je je ingeschreven? Je kan direct reageren.

Ga naar Inhuur experts

Werken bij de omgevingsdienst

Er zijn talloze redenen om je in te zetten voor onze omgeving. Ruim 6.000 gedreven mensen door heel Nederland maken daar werk van bij de omgevingsdiensten.

Meer weten over het werk van de 28 omgevingsdiensten? Lees verder!

Ga naar Werken bij de omgevingsdienst