ODH slaat handen ineen met Emma at Work

Omgevingsdienst Haaglanden is een samenwerking aangegaan met Emma at Work, een organisatie die jongeren met een chronische ziekte of fysieke aandoening ondersteunt naar een zelfstandige toekomst. Maar liefst 550.000 jongeren in Nederland tussen de 15 en 30 jaar zijn chronisch ziek of hebben een fysieke aandoening. Tegelijkertijd kunnen ze niet wachten om te starten op de arbeidsmarkt. Helaas bestaat er een grote kloof tussen deze jongeren en de arbeidsmarkt. Samen met Emma at Work proberen wij deze ‘gap’ te verkleinen en te streven naar een betere toekomst.

Over Emma at Work

Deze non-profitorganisatie laat zien dat jongeren met een chronische ziekte of fysieke aandoening geen beperking, maar juist een aanwinst zijn voor bedrijven en organisaties. Met praktische en concrete handvatten helpen zij jongeren én organisaties met de juiste match. Zo is er GAP200, een partner netwerk waarbij bedrijven de missie van Emma at Work ondersteunen. Met hun toewijding aan de ontwikkeling en training van jongeren vanaf 15 jaar zorgen zij ervoor dat deze groep een eerlijke kans krijgt op de arbeidsmarkt. Close the gap!

Onderlinge samenwerking

We zijn trots op deze mooie samenwerking. Niet alleen omdat we als ODH op deze manier investeren in de toekomst van deze getalenteerde jongeren, maar ook omdat dit zorgt voor diversiteit. Een divers team van collega’s zorgt voor meer inzicht, een frisse blik en trots binnen onze organisatie. Ook zijn deze jongeren doorzetters. Ze zijn enorm gemotiveerd en hebben in hun leven al leren knokken voor het hoogst haalbare. Het zijn dus échte aanwinsten voor ODH!