Onderzoek naar hergebruik reststromen

Afgelopen week was het de week van de circulaire economie. Een mooie reden om het project ‘Circulaire kansen van reststromen voor bedrijven’ in de spotlight te zetten.

Op bedrijventerreinen is nog veel winst te behalen op het gebied van circulariteit. Ze vormen een belangrijk bron van reststromen, die momenteel nog niet hoogwaardig (her)gebruikt worden. Daarom heeft Provincie Zuid-Holland onderzoek gedaan naar de circulaire kansen van reststromen voor bedrijven. Dit is in samenwerking gedaan met Metropoolregio Rotterdam Den Haag, DCMR Milieudienst Rijnmond en Omgevingsdienst Haaglanden.

Resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden op de website www.circulair.biz. Hier vindt u onder andere de CE Grondstoffen zoekmachine en de CE kansen voor bedrijventerreinen.

Wat kunnen bedrijven doen?

Meer weten over hoe u als bedrijf aan de slag kunt met circulaire economie door van uw afval weer grondstoffen te maken? Lees hier meer informatie.

Omgevingsdienst Haaglanden biedt de mogelijkheid een vooronderzoek te doen voor uw bedrijf op het gebied van circulaire kansen van reststromen. Wilt u meer hierover weten? Neem contact op via het formulier.