Provincie Zuid-Holland lanceert videoserie over VTH

Provincie Zuid-Holland heeft in samenwerking met de Zuid-Hollandse Omgevingsdiensten een vijfdelige videoserie over VTH (vergunningverlening, toezicht en handhaving) gemaakt. In deze videoserie wordt uitgelegd wat de VTH-nota precies inhoudt, wat het provinciaal takenpakket is en wie namens de provincie de VTH-taken uitvoeren. Dit doet de Provincie niet alleen, maar onder andere met de vijf Zuid-Hollandse omgevingsdiensten.

Zuid-Holland kent vijf omgevingsdiensten: DCMR Milieudienst Rijnmond, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Omgevingsdienst Midden-Holland, Omgevingsdienst West-Holland en Omgevingsdienst Haaglanden. Samen zijn we onmisbaar bij het behouden en verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving. Wij voeren namens de provincie en gemeenten taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Ook geven we advies op het gebied van milieu, bijvoorbeeld bij ruimtelijke plannen. Dit doen we individueel met onze eigen aandachtsgebieden, maar ook gezamenlijk door inzet van diverse specialismen.

Ben je benieuwd naar de omgevingsdiensten en hoe de samenwerking tussen de provincie en de diensten, maar ook tussen de diensten onderling tot stand komt? Bekijk dan video 5 ‘De Zuid-Hollandse Omgevingsdiensten’ van de videoserie VTH!

Videoreeks

Wil je ook de andere video’s uit deze serie bekijken? Klik dan hier voor de volledige reeks:

  • Video 1 ‘De vergunning en de provincie Zuid-Holland’
  • Video 2 ‘Het traject van de vergunning’
  • Video 3 ‘Op pad met de inspecteur’
  • Video 4 ‘De toekomst van de vergunning’
  • Video 5 ‘De Zuid-Hollandse Omgevingsdiensten’