Als bedrijf circulaire kansen benutten? Sluit aan bij deze evenementen in juni!

Als omgevingsdienst zetten wij ons in voor een circulaire economie. In een circulaire economie worden grondstoffen optimaal gebruikt met de minste schade voor het milieu. Duurzame en toekomstbestendige bedrijventerreinen zijn hierbij van groot belang. Bent u als bedrijf geïnteresseerd in de mogelijkheden van het beter benutten van uw afval? En daarmee in duurzamer ondernemen?

Noteer dan onderstaande twee evenementen in uw agenda.

24 juni: Resourceful Den Haag (Upcycle your Waste)

Upcycle You Waste ondersteunt het midden- en kleinbedrijf (MKB) met een gratis programma om hun inzicht in hun eigen afvalstroom te verbeteren. Maar ook om kennis over (wettelijke) mogelijkheden voor circulariteit te vergroten en hen te helpen samenwerkingsverbanden aan te gaan om de circulariteit van hun afvalsysteem te vergroten.

Let op: Het programma richt zich specifiek op bedrijven op het ZKD bedrijventerrein. Omgevingsdienst Haaglanden ondersteunt de gemeente Den Haag en bedrijven op het ZKD terrein met de mogelijkheden van de afvalwetgeving. Inschrijven voor dit evenement kan via deze link.

Meer weten? Bekijk de video van Huykman & Duyvestein wat zij doen aan circulariteit.

28 juni: Netwerkbijeenkomst circulaire kansen

Op 28 juni van 15:00-17:00 organiseren de Provincie Zuid-Holland, MRDH, DCMR en ODH in Rotterdam een netwerkbijeenkomst voor producerende bedrijven actief in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Bekijk hier het volledige programma en neem deel aan de netwerkbijeenkomst over de Circulaire Economie en zet de eerste stap richting het benutten van circulaire kansen! Omgevingsdienst Haaglanden ondersteunt tijdens deze bijeenkomst aanwezige bedrijven met de mogelijkheden van de afvalwetgeving.

Jaarlijks blijft er in de Metropoolregio Rotterdam – Den Haag (MRDH) voor miljoenen euro’s aan grondstoffen en materialen op bedrijventerreinen onbenut. Ter illustratie: de circulaire potentie van bedrijventerrein Spaanse Polder (Rotterdam) is meer dan 8 miljoen euro. Een enorm verdienpotentieel! Ben je benieuwd naar de economische circulaire potentie van jouw bedrijventerrein? Klik hier.

Wilt u meer weten over hoe wij ons inzetten voor een circulaire economie? Lees meer op onze themapagina’s over circulaire economie.

Graag tot ziens op een van deze evenementen!