Studenten Albeda Collega componeren muziek voor Omgevingsdienst Haaglanden

Omgevingsdienst Haaglanden heeft studenten van het Albeda College (opleiding Muzikant Producer) uitgedaagd: het produceren van muziek voor de nieuwe wervingsvideo’s. Met deze opdracht konden studenten studiepunten verdienen én aan de slag met een case uit de praktijk. Het resultaat mag er zijn: dynamische, op maat gemaakte muziek die de video’s extra goed tot hun recht laten komen.

Uit alle inzendingen sprong de muziek van de 22-jarige student Aran Abe (artiestennaam Kiiro) er overtuigend uit. Aran vertelt: “De oproep van Omgevingsdienst Haaglanden vond ik een leuke uitdaging! Al enige tijd wilde ik een start maken met muziek componeren voor reclames en tv. Dit was het perfecte moment om te beginnen.”

Hoe ben je tot deze compositie gekomen?
“Ik begon met een gepaste catchy drum, sound vinden die aansloot op de kleuren en de snelheid van de video’s. Nadat ik die had gevonden, heb ik deze met mijn keyboard ingespeeld en bewerkt. Vervolgens heb ik een baslijn ingespeeld die deze drumloop versterkte. Daarna ben ik gaan zoeken naar geluidseffecten die pasten bij het beeld. Bijvoorbeeld geluiden van de natuur, garage, typen op een toetsenbord, stadsgeluiden etc. De geluiden heb ik vervolgens synchroon laten lopen met het beeld en tot slot alles gemixt zodat het volumeverschil van alle elementen gelijk is.”

Waarom past de muziek zo goed bij deze video’s?
“De muziek brengt een positieve, actieve en uitdagende sfeer met zich mee. De video’s hebben deze sfeer zelf al, maar nu samen met de audio is het één kloppend geheel!”

Nieuwsgierig? Bekijk en beluister de twee video’s via onderstaande links.

Nieuwe wervingsvideo’s verwacht

Op dit moment wordt er gewerkt aan nieuwe video’s voor de functie Toetser & Vergunningverlener en voor het team Informatievoorziening. Na de succesvolle samenwerking met het Albeda Collega, gaat Omgevingsdienst Haaglanden ook voor deze video’s op zoek naar de beste ingezonden track van studenten!